UGEARS Tuulimylly
UGEARS Tuulimylly UGEARS Tuulimylly UGEARS Tuulimylly UGEARS Tuulimylly UGEARS Tuulimylly UGEARS Tuulimylly UGEARS Tuulimylly UGEARS Tuulimylly UGEARS Tuulimylly UGEARS Tuulimylly

UGEARS Tuulimylly

69,90 €
Sisältää alv. 24 %
Saatavuus Varastossa

Ugearsin tuulimylly on paljon enemmän kuin mekaaninen palapeli. Se on jännittävä matka vanhan Englannin historiaan. Mallin esikuva on Chestertonin tuulimylly, 1600-luvun lieriömäinen kivituulimylly, joka rakennettiin Chestertonin kylän liepeille vuosina 1632-33. Mylly kunnostettiin 1970-luvun taitteessa ja on nykyään Englannin vanhin tuulimylly, jossa on säilynyt alkuperäisiä, vielä toimintakuntoisia osia.

Tämän uniikin rakennuksen rakennutti luultavasti tuon ajan vaikutusvaltainen hahmo, Sir Edward Peyto, joka omisti tuolloin Chestertonin kartanon.

Sir Edward oli intohimoinen matemaatikko ja astrologi, minkä takia on oletettu, että mylly oli alun perin suunniteltu observatorioksi. Tälle teorialle ei kuitenkaan ole olemassa todisteita, joten voimme vain arvailla, mikä innosti aatelismiehen rakennuttamaan tämän kauniin ja yksilöllisen tuulimyllyn.

Pyöriessään nopeasti tuulimyllyn aerodynaamiset siivet saavat aikaan suhteellisen kovan tuulen. Ilmiö toimii myös toisin päin: siipiin kohdistuva tuuli saa ne pyörimään. Kokeile käyttää vaikka pientä tuuletinta ja näytä lapsillesi, miten oikea tuulimylly toimii.

Kaksinkertainen pyörästövaihdejärjestelmä eri muotoisine rattaineen takaa tarvittavan nopeuden.

Malli toimii irrotettavalla kuminauhamoottorilla. Kun moottorin irrottaa, tuulimylly toimii manuaalisesti ja voit tällöin tarkastella ja tutkia laitteiston kiehtovaa ja monimutkaista mekaniikkaa yksityiskohtaisemmin.

Kuminauhamoottori pyörittää siipiä kierrehihnan ja rattaiston välityksellä. Rattaiston muotoiluun on yhdistetty myös taivutussidos, vastaavanlaista käyttöketjua ei useimmista pienistä liitoksista löydy. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Ugearsin mallissa hyödynnetään kokonaista, vanerista luotua käyttöketjua.

Kierteistä portaikkoa muistuttava tuulimyllyn pyörivä perusta on osa kierrehihnamekanismia, mikä on koko mallin päämekanismi. Liikkuvien laitteistojen kiehtova mekaniikka vangitsee huomiosi pitkiksi ajoiksi.

Vaikka Ugearsin tuulimylly ammentaakin inspiraationsa englantilaisesta prototyypistä, on mukaan heitetty ripaus espanjalaista klassikkoteosta: Tuulimyllyn mukana tulee mainio aatelisherra Don Quijote ja hänen omalaatuinen toverinsa Sancho Panza.

Ugearsin Tuulimylly -setti on tehty kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotetusta laadukkaasta puusta. Osien laatu on ehdotonta huippua! Osat leikataan vanerilevystä lasertekniikalla, mikä mahdollistaa pienetkin yksityiskohdat leikkauspinnoissa. Osaset on irrotettava levystä ja kasattava tuulimyllyn muotoon.

Itse kasattava, liimaa ei tarvita.

Mallin koko: 350 x 485 x 220 mm
Pakkauksen koko: 378 x 170 x 50 mm
Osia: 585
Taso: Vaikea
Kasaamisaika: 15 h

Arvostelut 0 arvostelua