Kirja: Blenheim Suomessa
Kirja: Blenheim Suomessa Kirja: Blenheim Suomessa

Kirja: Blenheim Suomessa

25,00 €
Sisältää alv. 10 %
Saatavuus Varastossa

Teksti: Igor Kopiloff
Kustantaja: IPMS Finland Ry
ISBN: 978-952-94-1098-9
Sivuja:112
Koko: 30 x 21 x 1,5 cm

Bristol Blenheim oli sotiemme aikana lukumääräisesti merkittävin pommikonetyyppimme. Lähes sata Englannissa ja Suomessa valmistettua konetta, jotka edustivat kuutta keskenään hyvinkin erilaista tuotantosarjaa, tarjoaa pienoismallarille ja Suomen ilmavoimien historiasta kiinnostuneelle lukijalle mielenkiintoisen kohteen.

Tässä kirjassa on pyritty ensimmäistä kertaa esittämään kootusti sarjakohtaiset erot yhtä hyvin pommikuorman, puolustusaseistuksen, radiokaluston kuin vaikkapa polttoainemääränkin suhteen. Myös eri sarjojen maalaus ja merkinnät, suksien käyttö sekä monet pienemmät eroavaisuudet käsitellään. Mallaria kiinnostavat näistä aiheutuvat erot koneyksilöissä, mutta yhtä lailla mielenkiintoista on myös niiden vaikutus koneiden taktiseen käyttöön.

Esitystä tukee runsas aikalaisvalokuvista ja käsikirjapiirustuksista koostuva kuvitus, jota täydentävät uudet kuvat museokoneesta ja erilaisista varusteista sekä mittakaavapiirustukset, joista sarjakohtaiset erot käyvät hyvin esille. Maalauskaaviot ja merkinnät esitellään väripiirroksin.

Arvostelut 0 arvostelua